Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dinsdag 13 Juni 2017

Blata Ultima W40 leider in het Nederlands Kampioenschap.

Dit jaar wordt door Importeur Blata Import een watergekoelde Ultima W40 beschikbaar gesteld aan de ervaren pocketbikecoureur Damian Boessenkool. Dat Damian nog steeds vertrouwd is met de Blata Ultima bleek ook afgelopen zaterdag tijdens de 5e cupwedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Evenals in de voorgaande 4 wedstrijden bleek Damian onverslaanbaar en voerde vanaf het begin tot het einde met zijn snelle Blata Ultima W40 het veld aan in de Open 40 Klasse die gecombineerd is met de Open 50 Klasse. Dat Damian het pocketbiken noch steeds goed beheerst bleek uit de gereden rondetijden waarbij Damian bijna dezelfde tijd reed als de snelste rijder in de open 50 Klasse. Hierdoor wist De Ultima W40 andere merken zoals GRC, Iame en DM achter zich te laten.

 

_________________________________________________________________

Dinsdag 24 Januari 2017

Ultima met polini motor voor nieuwe Standaardklasse Junior A en Junior B.

Vanaf het nieuwe seizoen 2017 worden voor het Nederlands kampioenschap van RAP Holland in de Junior A Klasse alleen nog Minibikes toegelaten met een standaard motorblok van hetzelfde merk. Dit luchtgekoelde motorblok van Polini kan geleast worden bij RAP Holland. Bij Blata Import kan het Ultima rijgedeelte worden aangeschaft. ( zie:  http://www.blata-import.nl/contents/nl/p112.html

               

 

_____________________________________________________

Zaterdag 17 October.

Wist u dat?

  • Blata al meer dan 24 jaar minibikes bouwt
  • Blata alle onderdelen zelf ontwikkelt en produceert. Hierbij is Blata niet afhankelijk van andere merken  toeleveranciers en is een gegarandeerde onderdelen voorziening gewaarborgd.
  • Blata motorblokken originele door Blata zelf ontwikkelde motorblokken zijn zonder onderdelen van andere merken.
  • De watergekoelde motorblokken van Blata  een direct door de motor aangedreven waterpomp hebben. Deze waterpomp is sinds 2013 van buitenaf te vervangen zonder dat de motor uitgebouwd behoeft te worden.
  • Blata Ultima de jongst ontwikkelde nieuwe minibike is en het lichtste frame van alle minibikes heeft. Dit een zeer goed sturend frame is waarvan de balhoofdhoek, voetsteunen  en achtervork eenvoudig versteld kan worden.
  • De goedkoopste Blata Ultima Junior Concept slechts € 1.568,00 kost.

     

_______________________________________

Maandag 21 September 2015

Nieuwe Ultima W50 in november leverbaar.

Nadat Blata de afgelopen jaren de vloeistof gekoelde motor van de W50 steeds verder heeft ontwikkelt is er bij de nieuwe versie van de W50 gekozen voor een motor met lange slag en aangepaste cilinder. Eveneens werd de waterpomp gewijzigd en is deze nu van buitenaf te verwisselen zonder dat het motorblok uitgebouwd hoeft te worden. Dit jaar werd de nieuwe W50 al diverse keren tijdens het Nederlands kampioenschap getest en opvallend is dat de motor zeer veel kracht heeft van onderuit. 
De nieuwe Ultima W50 is er al vanaf € 2.995,00

_______________________________________________________________________________________________________

Vrijdag 1 November 2013

UITWISSELBARE WATERPOMP BL213

Nadat wij (Blata Import) in 2011 de uitwisselbare waterpomp hebben ontwikkeld, heeft fabrikant Blata.com onze ontwikkeling overgenomen en worden vanaf heden alle Blata watergekoelde motorblokken met deze waterpomp uitgerust. Moest bij de vaste waterpomp voor een lekkende kering het motorblok uitgebouwd en compleet uit elkaar worden genomen, dit is met de originele Blata waterpomp BL213 niet meer nodig en kan binnen 20 minuten zonder het motorblok uit te bouwen de waterpomp worden verwisselt.

   

 _____________________________________________________________________________________________________

Dinsdag 24 september 2013

BLATA ULTIMA NEDERLANDS KAMPIOEN 2013

Zaterdag 21 september werden in Stadskanaal de laatste twee wedstrijden voor het Nederlands Minibike kampioenschap verreden. In een spannende eerste wedstrijd wist Ultima rijder Djoy Blommers de eerste plaats te behalen. Voor de tweede wedstrijd had Djoy genoeg aan een tweede plaats en wist door beheerst rijden deze tot het einde vast te houden en daardoor zijn kampioenschap in de Junior B klasse voor 2013 zeker te stellen. Junior A rijder Till Belczykowski had in de afgelopen wedstrijden al genoeg punten verzameld om zijn 2e plaats in het kampioeschap te behalen. Al met al een zeer geslaagd raceseizoen 2013 waarbij wij onze kampioenen van harte feliciteren.
                  
                                  
___________________________________________________________________________________________________________
Maandag 29 april 2013
UPGRADE BLATA ULTIMA JUNIOR 2013
Blata Import heeft de afgelopen wintermaanden de Blata Ultima RM Junior driftig voor het race-seizoen 2013 onderhanden genomen. Zo werden o.a. de carburatie en het uitlaatsysteem verbeterd.
Dat deze verbeteringen goed uitgepakt hebben werd afgelopen zaterdag 13 April tijdens de 1e NK cup in Assen bewezen. Hierbij behaalde Junior-rijder Till Belczykowkski de dagoverwinning in de Junior A klasse en werd door Junior-rijder Djoy Blommers de snelste tijd in de Junior B klasse neergezet met uiteindelijk een gedeelde eerste plaats in het klassement.
Ook tijdens de 2e NK cup op 27 April in Lelystad werden podiumplaatsen behaald. Djoy Blommers werd 1e, en Till Belczykowkski werd jammer genoeg 3e na een val.
       
____________________________________________________________________________________________________

Donderdag 10 maart 2011 

“Low Noise” uitlaatdemper voor Ultima.

 

Voor deelneming aan het Nederlands kampioenschap minibiken mag dit jaar het uitlaatgeluid niet meer bedragen dan 95 decibel.

Voor Blata Ultima is vanaf heden een “Low Noise” uitlaatdemper beschikbaar. Deze demper waarbij het uitlaatgeluid teruggebracht is naar 88dB wordt compleet geleverd met bevestigingsmateriaal en is eenvoudig te monteren. De complete demper kost incl. BTW € 130,00

Voor de Blata Origami B1/B2 is ook een demper van 88dB leverbaar. (zie Blata Racing Components) 

 

______________________________________________________________________________________________________

Dinsdag 19 october 2010

Blata brengt een echte opstapper op de markt.

Nadat in de afgelopen jaren de minibikes steeds duurder zijn geworden en veel fabrieken zich voornamelijk hebben gericht op wedstrijd-bikes, brengt Blata voor de hobby rijder een zeer aantrekkelijke opstap-bike op de markt.

Deze opstap-bike die Blata Elite Hobby wordt genoemd,is geschikt voor gebruikers die regelmatig rijden, en die een goede kwaliteit en makkelijk te onderhouden minibike willen. Elite is onder de coureurs een zeer populaire minibike op de Europese circuits. Elite Hobby is een vervolg type van deze succesvolle serie, en brengt je een stap dichter bij het racen met minibikes.

 

De Blata Elite Hobby gaat  € 1.450,00 kosten.                   

 

      Zie ook "Blata Fun Bikes"